01. Home

 02. Visie, missie en waarden

 03. Professionele links

 04. Referentiebedrijven

 05. CV

 06. Commentaren

 07. Contact

 08. Pagina vol passie

 09. Laats gelezen

 10. Leuke links

Laatst gelezen

Doodgelukkig Leven. Jan De Cock

Jan De Cock neemt de lezer mee door het ziekenhuis, van bed naar bed. Een jaar lang loop je mee langs mannen die naar adem happen, langs vrouwen die voor hun schoothond van de trap zijn gevallen, kinderen die zich verslikken in kerstomaatjes of balletdansers die sterven als zwanen. En dan is er Chris. Wordt hij weer gezond als een vis of gaat hij echt dood? Appelflauwtes, hartinfarcten, vroeggeboortes en fulminante kankers... Voor alles is er een verhaal. Tussen materniteit en palliatieve zorgen flaneert Jan als patiëntenbegeleider en pastoraal medewerker. Zijn ontroerende en vaak grappige verhalen brengen steun, troost en bemoediging voor iedereen die met zieke of stervende mensen in aanraking komt.

7000 manieren om te luisteren . Mark Nepo

ISBN:9789021553610
In zijn nieuwste boek onderzoekt Mark Nepo de vele manieren waarop we naar het leven kunnen luisteren, en zo dicht te blijven bij alles wat er echt toe doet. Omdat hij een voortreffelijk verhalenverteller is kost het geen enkele moeite met hem mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Hij luistert naar de Bron, het leven op aarde en naar de zorg voor elkaar. Daarnaast biedt hij de lezer met 'reflectieve pauzes' de gelegenheid eigen manieren te vinden om te luisteren en zo een rijker leven te leiden.


Identiteit Paul Verhaeghe

ISBN13: 9789023473039

In Identiteit dringt Paul Verhaeghe door tot de maatschappelijke veranderingen die ten grondslag liggen aan de het veranderlijke ik-gevoel. De kern van het nieuwe ik-gevoel draait om drie problemen: veranderingen in identeitsvorming, in normen en waarden en de consequenties van het neoliberalisme. Wie wij zijn wordt zoals altijd bepaald door de context waarin wij leven. Die context bepaalt op dit moment: Wie geen succes heeft zal ziek zijn. De dwang tot succes en geluk blijkt een keerzijde te hebben: het leidt tot verlies aan zelfbesef, tot desoriëntatie en vertwijfeling. De mens is eenzamer dan ooit, de liefde is moeilijk te bereiken en betekenisvol leven is diepgaand problematisch geworden.


Geluk, The world book of Happiness Leo Bormans

In dit uitdagende boek delen 100 topexperts in de positieve psychologie, van IJsland tot Zuid-Afrika en van China tot Australië, de kennis die zij bezitten over geluk. Deze moderne wetenschap maakte het voorbije decennium een grote opgang. Geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over 'geloven' maar over 'weten'. Kennis over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Dit boek behandelt niet alleen het individuele geluk, maar ook het welzijn van groepen, organisaties en landen. Zo ontstaat in dit unieke standaardwerk een globale visie op geluk. Hoofdredacteur Leo Bormans verdiepte zich twee jaar in de onderzoeken van deze professoren en vertaalde hun conclusies naar een breed publiek. Nooit eerder werd research op een dergelijke manier samengevat en ontsloten. Prachtige illustraties uit alle hoeken van de wereld en een moderne grafische vormgeving maken van dit geheel een boek dat ook het hart zal aanspreken.


Op weg naar je ware zelf. claire vanden abbeele

Naarmate mensen ouder worden, gaan ze zich steeds meer realiseren dat het leven vluchtig en wel erg tijdelijk is. Dit is het uitgangspunt voor Claire vanden Abbeele die in haar nieuwe boek stilstaat bij 'de tijd die rest' en toont hoe wij kunnen evolueren naar een nieuwe levenshouding: een houding die ons helpt om te genieten van wat ons gegeven is, om het waardevolle te koesteren en het neergaande te aanvaarden. Met een meditatieve CD waarop een techniek te vinden is die leert om voorbij te gaan aan het vluchtige en om het waardevolle te omarmen.


30.000 jaar mysterie Vrouwen van Godin tot Slavin. Ugo Janssens 

ISBN 978-94-9038-217-9

In dit baanbrekend boek laat Ugo Janssens zien hoe er in de loop der eeuwen is aangekeken tegen de vrouw. Zij is door mannen én door vrouwen beurtelings omschreven als oppermachtige en als zwak, als toonbeeld van zuiverheid en van onreinheid. In onze westerse wereld is de vrouw altijd godin én slavin geweest, 30.000 jaar lang...

Dit boek leest als een roman en is tegelijkertijd stevig gestoeld op wetenschappelijk werk. Zonder twijfel een boeiende inspiratiebron voor al wie interesse heeft in de maatschappelijke posities van mannen én vrouwen. Het is het enige gesigneerde boek dat ik bezit van een blinde auteur die zoveel meer ziet van de wereld dan andere />

De Sekse Paradox. Mannen en vrouwen en hun kansen op succes. Susan Pinker

ISBN 978-90-254-3429-8


In de sekseparadox onderzoekt Susan Pinker de intrigerende vraag waarom de verschillen tussen jongens en meisjes in de klaslokalen bijna altijd omgekeerd evenredig zijn aan die op de werkvloer. Daar domineren mannen nog steeds de hoogste regionen terwijl krachtige intelligente vrouwen zich vaak terugtrekken op het moment dat ze kunnen doorstoten. Pinker laat met onderzoek zien dat de biologische verschillen wel degelijk aan de basis van vele beslissingen liggen. Dat je om iets te bereiken meer nodig hebt dan alleen hersens en dat mannen en vrouwen zelden dezelfde doelen en interesses hebben.

Dit boek daagt ons uit om onze meningen over het glazen plafond en de glazen afgrond opnieuw ter discussie te durven zetten.

De kelders van Congo. Jan De Cock.

ISBN 10:90-209-6629-4

Afrika is een caleidoscoop, een vergeten continent waarvan we bijzonder weinig afweten. In het hart van dat fascinerende en “duistere” continet ligt Congo. En in het diepe binnenland van Congo, daar waar het land doormidden gesneden wordt door de evenaar, ligt de stad Butembo.
Jan De Cock, “tralietrotter” en auteur van de bestseller “Hotel Prison”, ging op zoek naar de eesentei van Afrika. Hij daalde af in de kelders van Congo en liet zich vrijwillig opsluiten in de Kakwangura-gevangenis van Butembo, een fascineren micorkosmos en een schitterende afspiegeling van Afrika en Congo in het klein ….
Lees de boeken van Jan en ontdek de echte betekenis van woorden als empathie en mededogen. Jan is ongetwijfeld één van de meest waardevolle mensen die ik in mijn leven ooit ontmoette!!!! http://www.prisoninfo.org/

Met een T-shirt de wereld rond. Hoe globalisering precies werkt. Pietra Rivoli

ISBN9047001117

Dit boek vertelt een stukje van het globaliseringsverhaal. Een economische les dit gemakkelijk te verteren is.
Mijn inzichten, mijn mening, mijn nuances zijn bijgesteld na het lezen van dit boek.
Hoewel het grootste deel van het boek vlot leest, heb ik toch een paar hoofdstukken "geschipt". Wanneer er te diep werd ingegaan op de subsidiëringsmaatregelen en VS-wetten heb ik diagonaal doorgelezen en meer dan 1 bladzijde gelijk omgedraaid.
Toch is het boek zeker de moeite om, als buitenstaander, enig begrip en inzicht in de globale economie van de 21e eeuw te krijgen.

De Wereld zonder ons van Alan Weisman

ISBN 978-90-450-0057-2

Wat als de mensheid in korte tijd van de aardbodem zou verdwijnen? Een ramp of een zegen voor deze planeet? Bij het lezen van dit boek zal uw relativeringsvermogen én bewustzijn er zeker op vooruitgaan.

Jupiters reizen van Ted Simon

ISBN 9789058314697

Een prachtig reis- en levensverhaal uit de jaren '70, maar de thema's die Ted behandeld zijn nog steeds actueel. Ted is een begenadigd schrijver en wordt tijdens zijn reis een gepassioneerd motorrijder. Bovenal toont hij ons het universele van het menselijk gedrag.

Aanraders

Isabelle Allende

Van deze schrijfster kan ik u echt alle verhalen aanraden! Zij slaagt er steeds in om fictie en non-fictie in elkaar te verweven om haar boodschap aan de wereld op een eerlijke manier over te brengen. Zonder twijfel ontspannende lectuur die uw kijk op de wereldgeschiedenis en de actualiteit verscherpt. (Enkele titels: Zorro, Mijn Chili, Portret is Sepia,...)

Bas Kast

De liefde, en war de hartstocht vandaan komt. Isbn 9028421424: Wetenschappelijk onderzoek in een leesbaar en levendig boek gegoten.

Robert M. Pirsig

Zen en de kunst van het motoronderhoud. Isbn 9046140253: Verrassend, filosofisch, grappig en herkenbaar voor elke mens die ooit een échte motorreis heeft ondernomen.

Geertje De Ceuleneer

Iets tussen moeders en dochters. Isbn 906517603X: Herkenbare, ontroerende, schrijdende maar altijd liefdevolle getuigenissen van vrouwen over hun moeders en dochters.

Dirk Verhofstadt

De Derde feminischtische Golf. Isbn 109052409153: Een andere kijk op de hoofddoek en andere veel besproken islamitische thema's. Een absolute aanrader als je een eigen menig wil ontwikkelen over de multiculturele samenleving.